Fläskköttsgryta med curry och äpple


4port

800 gr skinkgrytbitar

2 gula lökar

2 äpplen (t.ex Jona Gold)

1 stor morot

ca 3 msk curry

2 dl vitt vin el. matlagningsvin

vatten

(ev. buljongtärning)

salt

vitpeppar

maizena

 

Skala och dela löken i "båtar".Slanta moroten. Hetta upp lite olja i en gryta, fräs lök, morotslantar och curry en liten stund. Bryn skinkgrytbitarna. Häll på vinet och vatten så att det täcker köttet.Låt puttra tills köttet känns mjukt.(Fyll ev på med mer vatten under tiden eftersom det kokar ner) Skär äpplena i klyftor (med skal på). Lägg i äppleklyftorna i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Red grytan medlite maizena. Smaka av med salt och vitpeppar.Servera med ris/bulgur och en råkostsallad.